NEWSFLASH

Clauzele anticorupţie în contractele de achiziţii publice vor fi obligatorii

Miercuri, 27 februarie 2013, Centrul de Resurse Juridice (CRJ) cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii În România a organizat la Camera de Comerț și Industrie a României, conferința – ”Etica și conformitatea în afaceri – 2013”. Evenimentul a reunit peste 90 de reprezentanți ai mediului de afaceri și academic, ai sectorului neguvernamental, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice centrale cu scopul de a dezbate situația actuală din România dar şi politicile publice care pot stimula etica în afaceri şi conformitatea legală. Comunicatul de presă post-eveniment poate fi citit aici.

Centrul de Resurse Juridice lanseaza conferinta 2013 Business Ethics and Compliance

Astăzi 28 ianuarie 2013, Centrul de Resurse Juridice, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în România, lansează conferința 2013 Business Ethics and Compliance. Comunicatul de presă poate fi citit aici.

Centrul de Resurse Juridice organizeaza o conferinta privind etica in afaceri si conformitatea

Centrul de Resurse Juridice organizează, în data de 27 februarie, la Camera de Comert si Industrie din Bucuresti, conferinta nationala “Business Ethics and Compliance Conference”. Aceasta este e finantata de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Citește mai departe...

Business Ethics and Compliance Conference – Bucuresti, 27 Februarie 2013

Centrul de Resurse Juridice, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, realizeaza un sondaj printre cele mai importante 1000 de companii din Romania ca cifra de afaceri si numar de angajati.

Citește mai departe...

Interviu Siemens AG. Cum să dezvolţi un mediu de afaceri sustenabil

Oana Bănăţeanu, Ofiţer Regional de Conformitate în cadrul Siemens AG, vorbeşte despre etică în mediul de afaceri românesc şi în una dintre companiile care ocupă poziţii fruntaşe în ratingurile de tipul Dow Jones Sustainability Index (care ţin cont de sustenabilitatea şi etica companiilor n.r.). Cu o istorie de peste 160 de ani, Compania Siemens adresează astăzi patru sectoare: Energy, Industry, Healthcare şi Infrastructure&Cities.În 2006 compania a fost implicată într-un amplu scandal de corupţie, care a condus, printre altele, la o ”toleranţă zero faţă de practicile de corupţie semnalate şi constatate (în cadrul acesteia n.r.)”, explică Oana Bănăţeanu. 

Din 2009, Siemens AG a semnat un acord cu Banca Mondială care presupune peste 100 milioane de dolari investiţi în următorii 15 ani pentru programe anticorupţie. Scopul este crearea unor standarde de conformitate în mediul de afaceri.

În ceea ce priveşte mediul de afaceri din România, Oana Bănăţeanu crede că legislaţia anticorupţie este ”destul de bine reglementată, insă există zone în care lipsa normelor de implementare creează dificultăţi în interpretarea unor aspecte”. Acolo unde legislaţia naţională nu trasează limite concrete ale legalităţii, compania este cea care ghidează angajaţii asupra a ceea ce este permis şi ce nu, spune Oana Bănăţeanu. Când apar diferenţe între sistemul legislativ şi reglementările interne ”se aplică regula cea mai restrictivă”, detaliază aceasta.

Prezentarea susţinută de Siemens în cadrul conferinţei 2013 Business Ethics and Compliance poate fi descărcată de aici.

Compania Siemens este prezentă în România de mai mult de 105 ani, fiind una dintre cele mai importante companii de tehnologie şi inovaţie din ţară. Există patru unităţi de producţie ale companiei în ţară.

Citeşte mai departe: Interviu Siemens AG. Cum să dezvolţi un mediu de afaceri sustenabil

Etica şi conformitatea în companiile din România. Raport de cercetare

 

În cadrul conferinţei 2013 Business Ethics and Compliance, Centrul de Resurse Juridice a lansat raportul „Etica şi conformitatea în companiile din România”. Chestionarul online a fost completat de 53 de companii, cu o cifră de afaceri totală, în anul 2011, de 9,876,230,614 Euro (cifră de afaceri calculată la cursul mediul BNR lei/euro pentru anul 2011, şi anume 4,2379 lei pentru 1 Euro). Cele aproape 10 mld de euro reprezintă puţin peste 7,24 % din produsul intern brut al României pentru anul 2011 (în valoare de 136,4 miliarde de euro).

 

Citeşte mai departe: Etica şi conformitatea în companiile din România. Raport de cercetare

Interviu Romtelecom. Cum se poate forma o cultură de conformitate şi de etică

Maria Maxim este Director Executiv pentru Conformitate la Romtelecom. Consideră că, pentru a crea în societatea românească ”o cultură de conformitate şi de etică”, trebuie să existe un minim de reguli pe care să le respecte toate firmele din România. În Romtelecom, etica şi conformitatea sunt intrinsece, explică Maria Maxim. Cu o expertiză de peste 80 de ani pe piaţa românească de telecomunicaţii, Romtelecom este unul dintre cei mai reprezentativi  operatori la acest moment. Pe piaţă dedicată companiilor, Romtelecom este lider pe segmentele de voce fixă, servicii de date şi internet de bandă largă pentru afaceri, şi îşi extinde portofoliul de soluţii ITC.

Citeşte mai departe: Interviu Romtelecom. Cum se poate forma o cultură de conformitate şi de etică

Eveniment organizat de

cu sprijinul

Partener principal    Partener

     

Sponsori oficialiAlti parteneri


Parteneri media

             RFI Romania