NEWSFLASH

Clauzele anticorupţie în contractele de achiziţii publice vor fi obligatorii

Miercuri, 27 februarie 2013, Centrul de Resurse Juridice (CRJ) cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii În România a organizat la Camera de Comerț și Industrie a României, conferința – ”Etica și conformitatea în afaceri – 2013”. Evenimentul a reunit peste 90 de reprezentanți ai mediului de afaceri și academic, ai sectorului neguvernamental, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice centrale cu scopul de a dezbate situația actuală din România dar şi politicile publice care pot stimula etica în afaceri şi conformitatea legală. Comunicatul de presă post-eveniment poate fi citit aici.

Centrul de Resurse Juridice lanseaza conferinta 2013 Business Ethics and Compliance

Astăzi 28 ianuarie 2013, Centrul de Resurse Juridice, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în România, lansează conferința 2013 Business Ethics and Compliance. Comunicatul de presă poate fi citit aici.

Centrul de Resurse Juridice organizeaza o conferinta privind etica in afaceri si conformitatea

Centrul de Resurse Juridice organizează, în data de 27 februarie, la Camera de Comert si Industrie din Bucuresti, conferinta nationala “Business Ethics and Compliance Conference”. Aceasta este e finantata de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Citește mai departe...

Business Ethics and Compliance Conference – Bucuresti, 27 Februarie 2013

Centrul de Resurse Juridice, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, realizeaza un sondaj printre cele mai importante 1000 de companii din Romania ca cifra de afaceri si numar de angajati.

Citește mai departe...

Cooperarea public – privat în domeniul eticii

Anul viitor se vor împlini 10 de când a fost adoptat codul de conduită al funcţionarilor publici. Această aniversare va fi un bun prilej pentru a rediscuta sistemul de etică din sectorul public dar şi pentru a dezvolta cooperarea dintre consilierii de etică din sectorul public şi ofiţerii de conformitate din sectorul privat.

Redefinirea sistemului de etică din sectorul public este o solicitare mai veche a organizaţiilor neguvermentale. Centrul de Resurse Juridice a semnalat înca din 2009 (aici) limitele aplicării normelor de conduită şi rolul modest al consilierilor de etică în cadrul organizaţiilor publice. Plecând de aici, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a elaborat şi finisat o propunere de politici publice care va redefini rolul organizaţional al consilierilor de etică (propunerea de politici publice se află în dezbatere publică aici).

Deşi sistemul public şi cel privat au particularităţile lor, în ambele situaţii vorbim despre etică în cadrul unei organizaţii de aceea dialogul public-privat pe această temă este menţionat în Strategia Naţională Anticorupţie 2012-2015, la obiectivul 7, măsura 1.7.3 a planului de acţiune: „Realizarea schimbului de bune practici în implementarea programelor de integritate între mediul privat şi sectorul public”.

Eveniment organizat de

cu sprijinul

Partener principal    Partener

     

Sponsori oficialiAlti parteneri


Parteneri media

             RFI Romania