NEWSFLASH

Clauzele anticorupţie în contractele de achiziţii publice vor fi obligatorii

Miercuri, 27 februarie 2013, Centrul de Resurse Juridice (CRJ) cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii În România a organizat la Camera de Comerț și Industrie a României, conferința – ”Etica și conformitatea în afaceri – 2013”. Evenimentul a reunit peste 90 de reprezentanți ai mediului de afaceri și academic, ai sectorului neguvernamental, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice centrale cu scopul de a dezbate situația actuală din România dar şi politicile publice care pot stimula etica în afaceri şi conformitatea legală. Comunicatul de presă post-eveniment poate fi citit aici.

Centrul de Resurse Juridice lanseaza conferinta 2013 Business Ethics and Compliance

Astăzi 28 ianuarie 2013, Centrul de Resurse Juridice, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în România, lansează conferința 2013 Business Ethics and Compliance. Comunicatul de presă poate fi citit aici.

Centrul de Resurse Juridice organizeaza o conferinta privind etica in afaceri si conformitatea

Centrul de Resurse Juridice organizează, în data de 27 februarie, la Camera de Comert si Industrie din Bucuresti, conferinta nationala “Business Ethics and Compliance Conference”. Aceasta este e finantata de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Citește mai departe...

Business Ethics and Compliance Conference – Bucuresti, 27 Februarie 2013

Centrul de Resurse Juridice, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, realizeaza un sondaj printre cele mai importante 1000 de companii din Romania ca cifra de afaceri si numar de angajati.

Citește mai departe...

Companiile din industria auto, cele mai interesate de etică şi conformitate

Cercetarea privind etica în afaceri şi conformitatea s-a finalizat în data de 10 februarie 2013. Timp de 2 luni, Centrul de Resurse Juridice a încercat sa convingă cât mai multe companii din primele 1000 din România să completeze un chestionar privind sistemul lor intern de etică şi conformitate. În general chestionarul a fost completat de companiile mari, numărul total al angajaţilor companiilor care au completat chestionarul depăşind 61,000 de persoane.

În privinţa statisticii pe industrii, chestionarul a fost compeletat în principal de companiile din domeniul auto, industria de energie şi industria constructoare de maşini. Cel mai puţin interesată industrie de etică şi conformitate a fost cea a construcţiilor, cu doar o singură companie care a completat chestionarul. În total chestionarul a fost completat de companii din 22 de industrii sau domenii de activitate. Situaţia statistică a completării chestionarului pe industrii este prezentată în graficul de mai sus.

În newsletter-ul viitor vom prezenta ce tip de politici publice în domeniul eticii şi conformităţii îşi doreşte mediul privat dar şi cate companii au organizat cursuri de etică pentru angajaţi şi manageri.

Eveniment organizat de

cu sprijinul

Partener principal    Partener

     

Sponsori oficialiAlti parteneri


Parteneri media

             RFI Romania