NEWSFLASH

Clauzele anticorupţie în contractele de achiziţii publice vor fi obligatorii

Miercuri, 27 februarie 2013, Centrul de Resurse Juridice (CRJ) cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii În România a organizat la Camera de Comerț și Industrie a României, conferința – ”Etica și conformitatea în afaceri – 2013”. Evenimentul a reunit peste 90 de reprezentanți ai mediului de afaceri și academic, ai sectorului neguvernamental, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice centrale cu scopul de a dezbate situația actuală din România dar şi politicile publice care pot stimula etica în afaceri şi conformitatea legală. Comunicatul de presă post-eveniment poate fi citit aici.

Centrul de Resurse Juridice lanseaza conferinta 2013 Business Ethics and Compliance

Astăzi 28 ianuarie 2013, Centrul de Resurse Juridice, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în România, lansează conferința 2013 Business Ethics and Compliance. Comunicatul de presă poate fi citit aici.

Centrul de Resurse Juridice organizeaza o conferinta privind etica in afaceri si conformitatea

Centrul de Resurse Juridice organizează, în data de 27 februarie, la Camera de Comert si Industrie din Bucuresti, conferinta nationala “Business Ethics and Compliance Conference”. Aceasta este e finantata de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Citește mai departe...

Business Ethics and Compliance Conference – Bucuresti, 27 Februarie 2013

Centrul de Resurse Juridice, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, realizeaza un sondaj printre cele mai importante 1000 de companii din Romania ca cifra de afaceri si numar de angajati.

Citește mai departe...

Tema: Politici publice care promoveaza etica în afaceri şi conformitatea legală

În vremuri de recesiune economică, atunci când companiile se luptă pentru a obţine rezultate pentru clienţii şi acţionarii lor, mijloacele pe care acestea le folosesc pentru a îşi atinge obiectivele preconizate devin mai relevante decât oricând.

Atunci când preocupările publice asupra integrităţii devin intense, comportamentul lipsit de etică poate submina încrederea publicului într-o companie ca întreg şi, de asemenea, în produsele sale de marcă. Angajamentul oricărei companii privind un comportament etic şi integru se bazează pe abilitatea liderilor săi etici de a consturi o cultură de conformitate şi pe controalele interne adecvate de integritate şi de risc, aşa-numita justiţie organizaţională.

În acelaşi timp, guvernarea este sub o presiune semnificativă pentru a demonstra integritate în cheltuirea bugetului public şi în funcţionarea sistemului de achiziţii publice, dar, de asemenea, pentru a demonstra că reglementări adecvate anti-corupţie sunt adoptate şi sunt corect puse în aplicare.

Acestea sunt mai multe motive pentru care conferinţa “2013 Business Ethics and Compliance” se procupă de sistemele de conformitate interne utilizate de companiile româneşti, în scopul de a îşi proteja integritatea, dar, de asemenea, de responsabilitatea guvernării de a stimula astfel de companii angajate la un comportament etic. Astfel, întrebarea principală a conferinţei noastre din anul 2013 este dacă guvernarea poate şi/sau ar trebui să stimuleze companiile româneşti să investească în etică şi în sistemele interne de conformitate, şi ce fel de politici publice sunt adecvate pentru a contribui la acest scop? În timp ce această întrebare poate avea răspunsuri diferite, o propunere este deja pe piaţă. Guvernarea ar putea stimula respectarea eticii de afaceri, prin atribuirea contractelor de achiziţii publice "în principal companiilor care au demonstrat un angajament fără echivoc în combaterea corupţiei, prin aplicarea adecvată şi riguroasă a politicilor interne anti-mită şi a codurilor de etică". Este această propunere suficientă?

Conferinţa reuneşte lideri din mediul de afaceri, sectorul public, sectorul non-profit şi mediul academic pentru a împărtaşi preocupările lor, provocările şi soluţiile alternative pentru stimularea eticii în afaceri şi a conformităţii. Noi oferim un cadru pentru un dialog fructuos între factorii de decizie publică şi liderii de afaceri sau directorii de conformitate, astfel încât noile reglementări inspirate de Strategia Naţională Anticorupţie 2012-2015 din România să fie inteligente şi să ajute companiile româneşti să îşi administreze mai bine riscurile de integritate fiind, în acelaşi timp, competitive.

Eveniment organizat de

cu sprijinul

Partener principal    Partener

     

Sponsori oficialiAlti parteneri


Parteneri media

             RFI Romania